Promując zdrowe nawyki żywieniowe przedszkolaki z III grupy postanowiły w miniony piątek upiec pyszne ciasteczka zbożowe. Okazuje się, że kiedy jest tak zgrana ekipa Małych Kucharzy pieczenie to nic trudnego.

Indianie zdradzają przepis:

 

1 szkl płatków wielozbożowych

2 banany

1 jabłko 

100 g rodzynek 

50 g słonecznika 

2 łyżeczki cynamonu


Banany zblendować z obranym jabłkiem. Do powstałego musu dodać płatki i wymieszać. Słonecznik uprażyć na patelni, a rodzynki namoczyć przez 15 min we wrzątku – następnie również dać do masy. Do całości dodać cynamon, wymieszać i formować kształtne ciasteczka. Piec ok. 25 min. w 180 stopniach.

                                                                                                                                                                                                 Smacznego!!!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.